Welkom bij SWHR

Met maar liefst zeven deelnemende schietsportverenigingen uit Zuid- Holland organiseert de Samenwerking Wedstrijdorganisatie Haagse Regio (SWHR) op 10 en 11 juni 2017 het 2e schietsportweekend. Op zeven locaties in Den Haag e.o., kunnen leden van schietsportverenigingen in de regio zuid-Holland met maar liefst 15 verschillende wedstrijddisciplines kennismaken. Iedere (zelfs beginnende) schutters zijn welkom. •Van kleiduiven schieten tot en met precisie disciplines; •van schieten met historische wapens tot de meest moderne wedstrijdwapens; •van oude bekende disciplines als “Meesterkaart” tot nieuwere varianten als Servicepistol; •van olympische tot “vrijetijd” disciplines; •van luchtpistool tot Groot Kaliber Geweer; veel behoort tot de mogelijkheden die in dat weekend geboden worden.

Doel en Missie

Doel SWHR

Schutters kennis laten maken met disciplines welke niet op hun eigen vereniging verschoten kunnen worden en promotie van verenigingen betreffende de diverse disciplines binnen de schietsport.

Missie SWHR

Samenwerking van verenigingen binnen de Haagse regio teneinde elkaar te helpen met organisatie en/of ondersteunen tijdens (officiële) wedstrijden.

Deelnemen aan SWHR

Heeft u als verenigingsbestuur interesse gekregen om deel te nemen aan de SWHR, kunt u zich geheel vrijblijvend opgeven onder vermelding van naam vereniging, e-mail en contactpersoon wie wij kunnen benaderen voor een informatief gesprek.

Wedstrijd weekend

SWHR organiseert 2e uniek Schietsportweekend

Met maar liefst zeven deelnemende schietsportverenigingen uit Zuid-Holland organiseert de Samenwerking Wedstrijdorganisatie Haagse Regio (SWHR) op 10 en 11 juni 2017 een uniek schietsportweekend.
Op zeven locaties in Zuid Holland kunnen leden van schietsportverenigingen in de regio Zuid-Holland met maar liefst 15 verschillende wedstrijddisciplines kennismaken die de schietsport rijk is. Iedere (zelfs beginnende) schutter, die aangesloten is bij een schietvereniging, is welkom.
In het weekend zal noch het wedstrijdelement, noch de gezelligheid en de verzorging van de interne mens ontbreken. De schutters van de verenigingen binnen de regio zuid-Holland zijn welkom om hun prestaties te tonen of te beproeven. In (soms ingekorte) wedstrijden wordt de essentie van de discipline snel duidelijk evenals de prestaties van de schutter. Op elk heel uur kan men zich aansluitend melden bij dezelfde of een andere vereniging voor een andere discipline en op deze wijze eventueel met alle geboden disciplines kennismaken.

De disciplines die worden aangeboden zijn:
   • Luchtgeweer drie houdingen 10 meter
   • Luchtpistool 10 meter
   • 5 schots Luchtpistool
   • Klein Kaliber Pistool 10 meter
   • Klein kaliber geweer liggend 50 meter
   • Klein kaliber geweer knielend 50 meter
   • Klein kaliber geweer staand 50 meter
   • Historisch Wapen 25 meter en 50 meter
   • Field Target
   • Service Pistool
   • Militair Pistool
   • Benchrest 50 meter
   • Klein Kaliber Karabijn 12 meter
   • Groot Kaliber Geweer 100 meter
   • Meesterkaart Licht 25 meter
   • Meesterkaart Zwaar 25 meter
   • Vrij Pistool 50 meter
   • Kleiduiven

Deelnemende verenigingen

sv Doel Treffend Delft

De schietsport kent een zeer grote diversiteit aan onderdelen. Deze worden beoefend met verschillende vuur- en luchtdrukwapens, waarvoor afzonderlijke disciplines zijn ingesteld. De vuurwapens variëren van zeer moderne schietsportwapens tot zeer oude voorladers uit vorige eeuwen.
Onze vereniging DoelTreffend kan de volgende wapengroepen aanbieden; Luchtgeweer, Lucht Pistool, Klein Kaliber Geweer, Groot Kaliber Geweer(*), Klein Kaliber Pistool, Groot Kaliber Pistool en Historische Wapens.

ssv Haaglanden Den Haag

SSV Haaglanden behoort tot de grotere verenigingen van Nederland en beschikt over een indoor schietbaan van 25 meter en is 6 dagen in de week geopend. Met een kern van parcoursschutters (IPSC), militair pistool en service pistoolschutters bestaat de schietsportvereniging uit enthousiaste (internationale) wedstrijdschutters.

Wij zijn een Haagse vereniging met een grote diversiteit binnen het ledenbestand. Uit alle uithoeken van de samenleving voelt men zich hier welkom. Buiten de interne competities, organiseert de schietsportvereniging verschillende clubwedstrijden. Onze staal- en bowlingpinswedstrijden en de kerstwedstrijd behoren tot de populairste bij onze leden. Dit zijn dynamische wedstrijden waarbij op verschillende doelen zoals steelplates en kleiduiven wordt geschoten.

sc Loosduinsche Burgerwacht Den Haag

Bent u aan een (nieuwe) uitdaging toe. Maak dan vrijblijvend kennis met de fascinerende (olympische) schietsport bij Schietclub Loosduinsche Burgerwacht en ontdek uw ongekende talenten. Ook de jeugd vanaf 11 jaar is bij ons van harte welkom.

In de schietsport wordt de prestatie niet bepaald door de grootte, de kracht, de leeftijd of de snelheid van de sportman of -vrouw, maar hangt een goed resultaat voor een groot deel af van discipline en concentratie. Na afloop van de wedstrijd of van de oefening is het met andere schutters een gezellig samenzijn in de gemeenschappelijke ruimte, waar over mee- en tegenvallers en de schietsport in het algemeen kan worden gesproken.

Bij ons kunt u zowel met luchtwapens, airsoftapparaten als vuurwapens kennismaken.
Voor verdere informatie: www.sclbw.nl.

sv O.K.K. Wateringen

sv O.K.K. is een van de grootste verenigingen in het Westland en beschikt over 10, 12, 25, 50 en 100 meter banen.
Door de hoeveelheid verschillende afstanden kunnen er binnen sv O.K.K. een groot aantal verschillende disciplines verschoten worden.

Naast de internationale en Olympische disciplines zijn er bij sv O.K.K. ook nationale disciplines volgens de KNSA reglementen. Om de schietsport aantrekkelijk te houden hebben wij binnen sv O.K.K. ook interne disciplines ontwikkeld.

ksv Oranje Nassau Den Haag

KSV Oranje Nassau is een schietsportvereniging met ca 125 leden, en zéér actief de wedstrijdsport. Kenmerkend voor onze vereniging, vergeleken met andere verenigingen, is het internationale karakter van het ledenbestand. Traditioneel hebben leden van het Corps Diplomatique en van andere NGO's in Den Haag, de weg naar onze vereniging gevonden.
Onze vereniging heeft in haar statuten opgenomen dat ze een vereniging is, die de schietsport actief beoefent, leden opleidt tot wedstrijdsportschutter respectievelijk schietsporttrainer. Het is juist deze missie waar ook nieuwe leden van onze vereniging vanaf de aanmelding, direct in worden betrokken en in worden gestimuleerd.

sv Prins Hendrik Maassluis

Schietsportvereniging Prins Hendrik is op 20 mei 1880 opgericht te Maassluis en vernoemd naar Prins Hendrik de Zeevaarder. De vereniging is, met uitzondering van de oorlogsjaren 1940-1945 en enige tijd daarna, actief in de schietsport. Met name de start na de oorlog was geen eenvoudige. Eerst inwonend bij schiet-vereniging Maasland, daarna boven de brandweerkazerne in de Lange Boonestraat en in 1969 werd het eerste “eigen” clubgebouw aan de Nijverheidstraat in gebruik genomen.

ksv "Rotterdam" (KSVR)

Met een bestand van ongeveer 270 leden behoort de KSVR tot de grote schietsportverenigingen in Nederland. Naast recreatieschutters is er een groep van wedstrijdschutters, waaronder nationale recordhouders. Jaarlijks worden KSVR-leden en KSVR-teams nationaal-, districtskampioen of afdelingskampioen in diverse disciplines, zoals Meesterkaart licht en zwaar, Sportpistool licht en zwaar, Militair Pistool, Olympisch Snelvuur Pistool, Vrijpistool en Luchtpistool. Het aantal beschikbare banen: 10 meter (15); 25 meter precisie(12); 25 meter duel(klapschijf) 12; 50 meter (16); 100 meter (4).

JST Waalsdorp

Op de rand van Den Haag en Wassenaar, voor de ingang van de Waalsdorpervlakte bekend om het oorlogsmonument, ligt in het unieke Zuid-Hollandse duinlandschap verscholen onze Jacht–, Skeet- en Trapclub Waalsdorp.
Terwijl de buizerd over de duintoppen scheert en de fazanten door de struiken scharrelen, kunt u hier het kleiduiven schieten beoefenen. Een bijzonder onderdeel van de schietsport, welke tot op Olympisch niveau kan worden beoefend.

JST-Waalsdorp is in 1945 door een aantal jagers opgericht. Piet Leeuwenburgh, jachtopziener van Prins Bernard, was één van deze mannen die hier de gelegenheid kregen om de schietvaardigheid van jagers te trainen.
Veel sportschutters en jagers hebben op Waalsdorp hun eerste ervaringen in het kleiduiven schieten opgedaan. Nog steeds worden door gecertificeerde instructeurs van de SJN en KNSA opleidingen gegeven. Ook worden er introductieworkshops kleiduiven schieten gehouden voor geïnteresseerde personen en groepen.

Participerende verenigingen

ssv Toxotes Wassenaar

SSV Toxotes is een schietsportvereniging, waar behalve recreatief ook serieus wordt getraind voor competities en wedstrijden. Zelf organiseren we jaarlijkse een drietal rondes voor de KNSA-afdelingscompetities (LP, KKP en VP), en ook een open wedstrijd in het kader van de landelijke GrandPrix National: het Bloembollentoernooi.

Bij ons wordt er met lucht- en vuurwapens geschoten. De vereniging beschikt over eigen wapens, zowel lucht als KK en GK (KK/klein kaliber en GK/groot kaliber), zodat een beginnende schutter zelf geen wapen hoeft aan te schaffen.

We zijn een kleine vereniging (ca. 35 leden) en hebben elke dinsdagavond onze clubavond (19.00 - 23.00 uur). Onze accommodatie: we beschikken over 9 schietbanen en een kantine aan de Dr. Mansveltkade 3 in Wassenaar, naast Sporthal de Schulpwei (zie route). Deze accommodatie huren we van de Stichting Schietsport Wassenaar (v/h van SV Juliana). De banen beschikken over schietpunten op 10, 12, 25 en zelfs 50 meter en er kan zowel staand, knielend als liggend geschoten worden.

Geïnteresseerd? Bij ons kun je kennis maken met de schietsport en onder begeleiding met lucht- en vuurwapens te schieten. Meld je daarvoor bij de vereniging (contact) of bij één van de leden; er is nog ruimte voor enkele nieuwe leden!