Welkom bij SWHR

SWHR is een samenwerkingsverband tussen schietsportverenigingen in de regio Haaglanden die zich ten doel stelt door het bundelen van expertise en faciliteiten, een grootstedelijke wedstrijdregio voor de schietsport van nationaal formaat te vormen. Hiermee probeert de SWHR de belangen van de schietsport veilig te stellen.

Doel en Missie

Doel SWHR

Schutters kennis laten maken met disciplines welke niet op hun eigen vereniging verschoten kunnen worden en promotie van verenigingen betreffende de diverse disciplines binnen de schietsport.

Missie SWHR

Samenwerking van verenigingen binnen de Haagse regio teneinde elkaar te helpen met organisatie en/of ondersteunen tijdens (officiële) wedstrijden.

Deelnemen aan SWHR

Heeft u als verenigingsbestuur interesse gekregen om deel te nemen aan de SWHR, kunt u zich geheel vrijblijvend opgeven onder vermelding van naam vereniging, e-mail en contactpersoon wie wij kunnen benaderen voor een informatief gesprek.

Wedstrijd weekend

SWHR organiseert 2e Schietsportdag zondag 27 mei 2018 Den Haag

Zin in een zondagje dynamisch schieten?
Ontdek meer mogelijkheden in de schietsport door kennis te maken met verschillende disciplines bij 2 echte Haagse schietsportverenigingen!

Op zondag 27 mei 2018 bieden de schietsportverenigingen SSV Haaglanden en s.c. Loosduinsche Burgerwacht in Den Haag schutters uit de afdeling Zuid-Holland de mogelijkheid om 5 verschillende schietsportdisciplines uit te proberen.

Van Action Shooting en Service Pistool tot Militair Pistool, Klein Kaliber Karabijn of Klein Kaliber Geweer. Veel is mogelijk op deze schietsportdag. Voor de beginnende schutter, maar ook voor de gevorderde. De pistoolwedstrijden zijn ranking wedstrijden.

Bij beide schietsportverenigingen zijn verenigingswapens aanwezig.

Bij SSV Haaglanden kan men kennismaken met dynamisch schieten door deel te nemen aan een wedstrijd Service Pistool, een snelle discipline die met twee handen op de schietbaan verschoten mag worden. Vervolgens kan men door zo snel mogelijk 6 steelplates om te schieten proeven van de discipline Action Shooting.

Bij s.c. Loosduinsche Burgerwacht kan men kennismaken met dynamisch schieten door deel te nemen aan Militair Pistool. Daarnaast kan men deelnemen aan Klein Kaliber Karabijn liggend op 12 meter, Klein Kaliber Geweer liggend op 12 of 50 meter.

Inschrijving geschiedt via www.baanplanner.eu. Hierop vindt u ook de informatie, zoals de kosten en het aantal schoten per discipline.

Altijd al nieuwsgierig geweest naar wat de schietsport in onze regio nog meer te bieden heeft? Schrijf je dan in en doe mee tijdens deze schietsportdag!

Deelnemende verenigingen

sv Doel Treffend Delft

De schietsport kent een zeer grote diversiteit aan onderdelen. Deze worden beoefend met verschillende vuur- en luchtdrukwapens, waarvoor afzonderlijke disciplines zijn ingesteld. De vuurwapens variëren van zeer moderne schietsportwapens tot zeer oude voorladers uit vorige eeuwen.
Onze vereniging DoelTreffend kan de volgende wapengroepen aanbieden; Luchtgeweer, Lucht Pistool, Klein Kaliber Geweer, Groot Kaliber Geweer(*), Klein Kaliber Pistool, Groot Kaliber Pistool en Historische Wapens.

ssv Haaglanden Den Haag

SSV Haaglanden behoort tot de grotere verenigingen van Nederland en beschikt over een indoor schietbaan van 25 meter en is 6 dagen in de week geopend. Met een kern van parcoursschutters (IPSC), militair pistool en service pistoolschutters bestaat de schietsportvereniging uit enthousiaste (internationale) wedstrijdschutters.

Wij zijn een Haagse vereniging met een grote diversiteit binnen het ledenbestand. Uit alle uithoeken van de samenleving voelt men zich hier welkom. Buiten de interne competities, organiseert de schietsportvereniging verschillende clubwedstrijden. Onze staal- en bowlingpinswedstrijden en de kerstwedstrijd behoren tot de populairste bij onze leden. Dit zijn dynamische wedstrijden waarbij op verschillende doelen zoals steelplates en kleiduiven wordt geschoten.

sc Loosduinsche Burgerwacht Den Haag

Bent u aan een (nieuwe) uitdaging toe. Maak dan vrijblijvend kennis met de fascinerende (olympische) schietsport bij Schietclub Loosduinsche Burgerwacht en ontdek uw ongekende talenten. Ook de jeugd vanaf 11 jaar is bij ons van harte welkom.

In de schietsport wordt de prestatie niet bepaald door de grootte, de kracht, de leeftijd of de snelheid van de sportman of -vrouw, maar hangt een goed resultaat voor een groot deel af van discipline en concentratie. Na afloop van de wedstrijd of van de oefening is het met andere schutters een gezellig samenzijn in de gemeenschappelijke ruimte, waar over mee- en tegenvallers en de schietsport in het algemeen kan worden gesproken.

Bij ons kunt u zowel met luchtwapens, airsoftapparaten als vuurwapens kennismaken.
Voor verdere informatie: www.sclbw.nl.

sv O.K.K. Wateringen

sv O.K.K. is een van de grootste verenigingen in het Westland en beschikt over 10, 12, 25, 50 en 100 meter banen.
Door de hoeveelheid verschillende afstanden kunnen er binnen sv O.K.K. een groot aantal verschillende disciplines verschoten worden.

Naast de internationale en Olympische disciplines zijn er bij sv O.K.K. ook nationale disciplines volgens de KNSA reglementen. Om de schietsport aantrekkelijk te houden hebben wij binnen sv O.K.K. ook interne disciplines ontwikkeld.

ksv Oranje Nassau Den Haag

KSV Oranje Nassau is een schietsportvereniging met ca 125 leden, en zéér actief de wedstrijdsport. Kenmerkend voor onze vereniging, vergeleken met andere verenigingen, is het internationale karakter van het ledenbestand. Traditioneel hebben leden van het Corps Diplomatique en van andere NGO's in Den Haag, de weg naar onze vereniging gevonden.
Onze vereniging heeft in haar statuten opgenomen dat ze een vereniging is, die de schietsport actief beoefent, leden opleidt tot wedstrijdsportschutter respectievelijk schietsporttrainer. Het is juist deze missie waar ook nieuwe leden van onze vereniging vanaf de aanmelding, direct in worden betrokken en in worden gestimuleerd.

sv Prins Hendrik Maassluis

Schietsportvereniging Prins Hendrik is op 20 mei 1880 opgericht te Maassluis en vernoemd naar Prins Hendrik de Zeevaarder. De vereniging is, met uitzondering van de oorlogsjaren 1940-1945 en enige tijd daarna, actief in de schietsport. Met name de start na de oorlog was geen eenvoudige. Eerst inwonend bij schiet-vereniging Maasland, daarna boven de brandweerkazerne in de Lange Boonestraat en in 1969 werd het eerste “eigen” clubgebouw aan de Nijverheidstraat in gebruik genomen.

ksv "Rotterdam" (KSVR)

Met een bestand van ongeveer 270 leden behoort de KSVR tot de grote schietsportverenigingen in Nederland. Naast recreatieschutters is er een groep van wedstrijdschutters, waaronder nationale recordhouders. Jaarlijks worden KSVR-leden en KSVR-teams nationaal-, districtskampioen of afdelingskampioen in diverse disciplines, zoals Meesterkaart licht en zwaar, Sportpistool licht en zwaar, Militair Pistool, Olympisch Snelvuur Pistool, Vrijpistool en Luchtpistool. Het aantal beschikbare banen: 10 meter (15); 25 meter precisie(12); 25 meter duel(klapschijf) 12; 50 meter (16); 100 meter (4).

JST Waalsdorp

Op de rand van Den Haag en Wassenaar, voor de ingang van de Waalsdorpervlakte bekend om het oorlogsmonument, ligt in het unieke Zuid-Hollandse duinlandschap verscholen onze Jacht–, Skeet- en Trapclub Waalsdorp.
Terwijl de buizerd over de duintoppen scheert en de fazanten door de struiken scharrelen, kunt u hier het kleiduiven schieten beoefenen. Een bijzonder onderdeel van de schietsport, welke tot op Olympisch niveau kan worden beoefend.

JST-Waalsdorp is in 1945 door een aantal jagers opgericht. Piet Leeuwenburgh, jachtopziener van Prins Bernard, was één van deze mannen die hier de gelegenheid kregen om de schietvaardigheid van jagers te trainen.
Veel sportschutters en jagers hebben op Waalsdorp hun eerste ervaringen in het kleiduiven schieten opgedaan. Nog steeds worden door gecertificeerde instructeurs van de SJN en KNSA opleidingen gegeven. Ook worden er introductieworkshops kleiduiven schieten gehouden voor geïnteresseerde personen en groepen.

Participerende verenigingen

ssv Toxotes Wassenaar

SSV Toxotes is een schietsportvereniging, waar behalve recreatief ook serieus wordt getraind voor competities en wedstrijden. Zelf organiseren we jaarlijkse een drietal rondes voor de KNSA-afdelingscompetities (LP, KKP en VP), en ook een open wedstrijd in het kader van de landelijke GrandPrix National: het Bloembollentoernooi.

Bij ons wordt er met lucht- en vuurwapens geschoten. De vereniging beschikt over eigen wapens, zowel lucht als KK en GK (KK/klein kaliber en GK/groot kaliber), zodat een beginnende schutter zelf geen wapen hoeft aan te schaffen.

We zijn een kleine vereniging (ca. 35 leden) en hebben elke dinsdagavond onze clubavond (19.00 - 23.00 uur). Onze accommodatie: we beschikken over 9 schietbanen en een kantine aan de Dr. Mansveltkade 3 in Wassenaar, naast Sporthal de Schulpwei (zie route). Deze accommodatie huren we van de Stichting Schietsport Wassenaar (v/h van SV Juliana). De banen beschikken over schietpunten op 10, 12, 25 en zelfs 50 meter en er kan zowel staand, knielend als liggend geschoten worden.

Geïnteresseerd? Bij ons kun je kennis maken met de schietsport en onder begeleiding met lucht- en vuurwapens te schieten. Meld je daarvoor bij de vereniging (contact) of bij één van de leden; er is nog ruimte voor enkele nieuwe leden!